Безплатна психологична и емоционална подкрепа


Целта на линията за подкрепа на приемни семейства е да се предостави адекватна и навременна професионална психологическа и емоционална подкрепа на приемните родители до всички точки на страната.

Защо ние?

Националната асоциация за приемна грижа е родителска организация – в нея членуват приемни родители от цялата страна, които се сблъскват с различни предизвикателства в грижата за децата си. Проучване на НАПГ показва, че все повече се прекъсва връзката между приемните родители и техните социални работници, като приемните родители изпитват страх да споделят своите проблеми и трудности. Към настоящия момент много организации и структури предоставят различна подкрепа към приемните семейство, но по различни причини не всички семейства имат достъп до тях. Ние, в Националната асоциация за приемна грижа, сме далеч от мисълта, че ще успеем да покрием всички заявени потребности. Нашето желание е да предоставим качествена подкрепа с лесен достъп и то наистина до всички точки от страната ни.

Тъй като приемната грижа е самият живот, ние разбираме необходимостта от гъвкавост и ще предложим съвременен начин за достъп до професионална подкрепа – чрез онлайн консултирането.

Кои са специалистите, които консултират приемните семейства?

Сигурни сме, че за много приемни родители „специалист“ не винаги предизвиква положителни мисли. Понякога заради не толкова добър опит в общуването със специалисти, друг път – заради високите очаквания към тях. Специалистите на Националната асоциация за приемна грижа са опитни, с умения и знания в помощ на приемните родители. Те ще разчитат на партньорството на приемните родители, които търсят подкрепа.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НАШИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ

Консултацията със специалист е напълно безплатна за приемни родители. Заявка за консултация можете да направите на тел.  0700 20 234

За да използвате услугата трябва да имате инсталиран skype

ЗАЯВКА ЗА КОНСУЛТАЦИЯ СЪС СПЕЦИАЛИСТ

Нагоре +