Подари усмивка в Коледна кутия (2015 г.)

Подари усмивка в Коледна кутия (2015 г.)

Инициативата „Подари усмивка в Коледна усмивка“, която се реализира за трети път от Националната асоциация за приемна грижа, зарадва 2902 деца в бедни семейства от цялата страна.

Инициативата на приемните родители имаше за задача да мотивира българите да изпратят кутия с подарък за дете от бедно семейство, като по този начин постави на фокус своето основно вярване, че бедността не бива да е единствената причина, заради която деца и семейства се разделят. 

Приемните родители са твърдо убедени, че трябва да се инвестира в семействата си, за да отглеждат децата си и само при наличие на невъзможност за това детето да се настанява в приемна грижа.

В инициативата „Подари усмивка в Коледна кутия“ се включиха приемни родители и граждани от цялата страна. Кутии за децата в бедни семейства изпратиха училища и детски градини, фирми, цели семейства. Много от хората, които дариха, направиха подаръците заедно с децата си, за да ги научат на съпричастност и грижа за уязвимите.

Националната асоциация за приемна грижа благодари на своите координатори, които, съвместно със социалните служби и неправителствени организации, стигнаха до домовете на близо 3000 семейства и зарадваха децата в бедност.

Специални благодарности на Гинка Илиева, координатор на НАПГ за област Шумен, която тази година координира цялата акция.

Благодарим за партньорството и доброто отношение на Пламен Калудов от офис ЕКОНТ – гр. Шумен.Нагоре +